Wednesday, 6 August 2014

Cirkus Mijares 1957


Tämä ilmoitus oli Aamulehdessä 7.7.1957. Ruotsalainen Cirkus Mijares vieraili Suomessa vuosina 1957 ja 1958. Sirkusjohtaja Manuel Mijares (alakuvassa) esitti hevoset avustajanaan Ernst Carrén. Uljas ulkomuoto ja komea sombrero varmaan ihastutti neitokaisia.

Ulkomaankieliset sanat olivat otsikoissa hienoja ja huomiota herättäviä jo silloin. Sanat lehdistö, seis ja sähkösanoma olisivat tuntuneet vähän typeriltä – riemuvoittokiertueesta puhumattakaan. Nykyäänhän meilläkin pistetään mitä ihmeellisimpiä englanninkielisiä termejä joka paikkaan. Joten ei siinä mitään uutta olekaan.


Amerikkalainen The Billboard -lehti kertoi jo paljon aiemmin 13.3.1948, että Cirkus Mijares-Schreiber on aloittanut kesäturneensa Ruotsin suurimmalla sirkuksella. Mitat olivat 120 x 240 jalkaa eli 36,5 x 73 metriä ja siinä oli 2 maneesia ja esiintymislava. Uutisessa kerrottiin, että sirkuksen omisti Chuy Mijares. Hän oli entinen nuorallakävelijä ja oli esiintynyt mm.Ringling–Barnum -sirkuksessa. Hänen vaimonsa oli Babtista Schreiber, joka aikaisemmin toimi korkean koulun ratsastajana. Jutussa kerrottiin sirkuksen toimineen Ruotsissa jo useita vuosia. Yhdeksän vuotta myöhemmin Suomessa liikuttiin yhdellä maneesilla.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: