Sunday, 6 July 2014

Sirkus Finnstar ja Apollo 1996


Vanhoja lehtiä selatessa osui silmiini pari juttua vuodelta 1996. Rantapohja-lehti kertoi 2.7. Sven Berglundin omistamasta Sirkus Finnstarista. Sen kerrottiin syntyneen 1978. Henkilökuntaa oli 15, joista esiintyjiä kymmenkunta. Ryhmässä oli suomalaisia, tsekkejä ja puolalaisia. Artisteista mainitaan fakiiri Marko, tsekkiläiset akrobaattiveljekset Väiski ja Honski sekä Miss Ancelina, jonka numero ei jutusta selvinnyt. Sirkuksen johtajaksi mainitaan Kalle Roos, jonka ääni kaikui myös äänimainosautossa. Nykyään Kalle on käyttöpäällikön tittelillä Sirkus Finlandiassa.

Hufvudstadsbladet puolestaan kertoi 20.10. toisesta Berglundin sirkuksesta, Apollosta. Ohjelmassa oli mm. Miss Simona, 15-vuotias tsekkityttö trapetsilla. Lisäksi mainitaan akrobaatit Duo Maro ja nuorallakävelijä Romuald Stysial. Yksi tähdistä oli Sven Berglund itse eli Mr Apollo taikurina ja hevostenkouluttajana. Henkilökunnasta löytyi yksi nykypäivän tuttukin. Mikko Sipiläinen toimi joka paikan höylänä. Hän repi pääsylippuja, hoiti musiikin jne. Jutussa hän kertoi olleensa mukana vuodesta 1974, mutta siinä taisi olla muuta vuosi ylimääräistä. Tänään Mikko paiskii töitä Sirkus Finlandiassa.

Ylhäällä kuvassa Sven Berglund 1991. Tuossa pöydällä taitaa olla myös sen ajan moderni matkapuhelin. Alhalla sisäkuva Sirkus Apollosta 1996 ja Sirkus Finnstarin lehti-ilmoitus samalta vuodelta.
No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: