Monday, 21 July 2014

Sirkus Apollo Finlandia 1999


Tämä on sitä rumempaa puolta suomalaisesta sirkushistoriasta. Sirkuskausi 1999 alkoi yleisön kannalta hämmentävästi. Maatamme kiersi kaksi Sirkus Finlandiaa, isompi ja pienempi. Yleisö ja viranomaiset  eivät tienneet kumpi on se oikea Finlandia. Pienempi sirkus käytti vaihtelevasti myös muita nimiä. Milloin se oli Apollo, auton kyljessä luki FunFun ja milloin ulkomainoksissa luki Finnstar. Yleinen nimi näytti olevan Sirkus Apollo Finlandia. Lehdistö ei tiennyt mistä milloinkin oli kyse. Asiakkaat eivät tienneet mistä pitää liput varata. Yläkuvassa puffi, jossa mainitaan vain Finlandian nimi, mutta itse teksti kertoo Apollon ohjelmasta.

Jo edellisvuonna Sven Berglund alkoi ratsastaa Jernströmin perheen Finlandian maineella. Riitoja oli sirkuksilla ollut aiemminkin, mutta tämä ylitti jo Sirkus Finlandian sietokyvyn ja oikeuteen asti mentiin asiaa setvimään. Ilmeisesti kaikki johtui siitä, että Sirkus Finlandian nimi oli rekisteröimätön ja Berglund hoksasi rekisteröidä sen itselleen 1997. Lopputuloksena kuitenkin nimi Sirkus Finlandia jäi yksin Jernströmien yrityksen käyttöön. Varsinaisia suuria rikoksia ei tässä jutussa tehty, mutta energiaa, rahaa ja aikaa tuhlattiin aivan turhaan.

Alhaalla vielä pari ilmoitusta. Ensin vuonna 1998 julkaistussa ilmoituksessa Sirkus Apollo kertoo, että Sirkus Finlandian alennusliput käyvät heillä. Samassa ilmoituksessa sanotaan, että kyseessä on Suomen ainoa sirkusdroomi. Mitähän sillä tarkoitetaan? Aivan alimmaisena ilmoitus vuodelta 1999, jossa Finlandia-nimi näkyy jo selvästi Apollon ilmoituksessa.No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: