Wednesday, 9 July 2014

Kääpiöpaini


Muutama päivä sitten Cabaret Fennia -postauksen yhteydessä kyselin artistipari Nopo & Nopon perään. Selvisi, että kyse olikin vain yhdestä henkilöstä, Alpo Malisesta, joka esitti nukketanssia. Nukketanssia kutsuttiin myös kääpiöpainiksi. Ainakin Alpo Malinen mainostaa yllä olevassa Ohjelmapalvelun luettelossa esittävänsä kääpiöpainia. Siinä tarkoitetaan, että näyttäisi siltä kuin kaksi kääpiötä painisi keskenään. Aivan alinna vielä esimerkki nykypäivän kääpiöpainista: Olesia, joka esiintyy tämän kesän Cirkus Wictoriassa Ruotsissa.

Ohjelmapalvelu oli Janne Hakulisen bisnesrypäs. Siihen kuului kaiken kaikkiaan viisi eri yhtiötä tai yhdistystä. Yhtiömuoto riippui varmaan siitä, millä tavalla verottaja kutakin asiaa kohteli. Kaikki sijaitsivat samassa osoitteessa saman puhelinnumeron takana. Mitähän sen firman keskustyttö vastasi puhelimeen?

Toinen kuva kertoo, että Alpo ‘Nopo’ Malinen oli eteenpäin notkea. Notkeusnumeron lisäksi hän teki käsinseisontanumeroa ja trampoliininumeroa. Notkeusnumeron hän teki nimellä Malino ja trampoliininumeron nimellä The Alpons.  Hansta-akrobatiaa hän teki ensin ryhmässä 3 Powers ja myöhemmin ryhmässä 2 Wealdo.
No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: