Saturday, 21 June 2014

Linnanmäki 1960


Linnanmäen opasvihko vuonna 1960 oli  kooltaan B5 ja sivuja siinä oli kansien lisäksi 48 ja sen lisäksi kuukauden Peacock-ohjelma erillisellä keskiaukeamalla. Kannen oli piirtänyt Roy.

Suomenkielinen otsikkokirjoitus oli nimeltään Klovni – kuningas naurujen maassa. Siinä kerrottiin Linnanmäellä esiintyneistä kuuluisista klovneista.  Jutussa mainitaan  espanjalainen Charlie Rivel, saksalainen Nuk, tanskalaiset Dan & Baxen sekä englantilainen nuoralla kävelevä klovni Reco.  Kuluvana vuonna esiintyviä koomikoita esitellään myös. Kirjoituksessa pohditaan naurattamista vähän enemmänkin ja kerrotaan yksi teoria sirkusklovnin synnystä.

Ruotsinkielinen otsikkoteksti on nimeltään Flygande trapets ja siinä kerrotaan tunnetuista lentävän trapetsin numeroista ja heille sattuneista onnettomuuksista.

Ulkoilmanäyttämön ohjelmista esitellään kuvin vipulautaryhmä Asgard Truppe, mastonumero Les Bruno ja rullaluistintyttö Maj-Britt. Sen lisäksi vapaanäyttämöllä oli musiikkinumeroita, mm. Florida Quartet,  Eddie Calvert, Zarah Leander ja Tapio Rautavaara. Myös Sirkus Papukaijasta tunnettu Fakiiri Kronblom (yläkuva) kuului ulkoilmanäyttämön esiintyjiin.

Teatterihallissa esiintyi Harry Rudinoffin eläinryhmä, missä oli mukana ainakin koiria ja apinoita.  Uutuuttaan kiiltelevässä Kolbri-teatterissa oli intialainen samettisilmäinen fakiiri Gogia Pasha (alakuva).


Kommentit:

Teatterihallin ohjelma vuonna 1960 oli kaksiosainen. Ensin esiintyi Ingrid Rudinoff ( o.s. Bovall, s. 15.4.1909 Hästvam, Ruotsi ). Hänellä oli kyyhkysnumero. Numerossa oli noin tusinan verran valkoisia kyyhkysiä.
Tämän jälkeen oli vuorossa Harry Rudinoff ( oik. Hans Rudinoff, s. 3.4.1895 Saksassa ).Hänen numerossaan oli viisi makakiapinaa ja yksi koira.
PL 

.

1 comment:

  1. Peter Lindfors4 July 2014 at 14:24

    Teatterihallin ohjelma vuonna 1960 oli kaksiosainen.Ensin esiintyi Ingrid Rudinoff ( o.s. Bovall, s. 15.4.1909 Hästvam, Ruotsi ).Hänellä oli kyyhkysnumero. Numerossa oli noin tusinan verran valkoisia kyyhkysiä.

    Tämän jälkeen oli vuorossa Harry Rudinoff ( oik. Hans Rudinoff, s. 3.4.1895 Saksassa ).Hänen numerossaan oli viisi makakiapinaa ja yksi koira.

    PL

    ReplyDelete

Lähetä kommentti: