Sunday, 1 June 2014

Linnanmäki 1956


Vuonna 1956 Linnanmäen ohjelmakirja oli kokoa A5 nelivärikannella varustettuna. Takakannessa Rosenlewin pesukonemainos. Vihossa oli kansien lisäksi 44 sivua ja sen lisäksi keskellä oleva ohjelma-aukea.  Kansilehti oli Osmo Wallin piirtämä. Samaa kansikuvaa käytettiin myös seuraavana vuonna lisäämällä siihen vuosiluku.

Kolmossivun kirjoitus kertoo Peacockin vaiheet. Ensimmäinen teltta vuonna 1950 oli vaatimaton ja sinne mahtui katsojia 300. Seuraavana vuonna hankittiin uusi teltta, mihin mahtui jo 700 matkustajaa.  Paikkakin vaihtui.  Olympiavuonna teltta suureni jälleen ja nyt sinne mahtui 1 000 katsojaa.  Taas paikka vaihtui. Vuonna 1955 alkoi Peacock-teatterin rakentaminen ja se otettin käyttöön vuonna 1956. Katsojakapasiteetti vähän putosi. Teatterissa oli paikkoja 906.


Teatterihallista opasvihkosessa ei puhuta mitään, mutta Linnanmäki 50-kirja kertoo, että siellä esiintyivät Solmu Mäkelä ja Julius Sundman – ilmeisesti peräkkäisinä kuukausina. Samainen kirja kertoo, että Huviteatterissa pyöri Agapetuksen Syntipukki ja Pikkunäyttämöllä Einari Ketolan pienoisnäytelmiä ja fakiiri Jussi Pöyhönen (kuvassa ylhäällä). Missähän nämä kaksi viimeksi mainittua esityspaikkaa sijaitsivat?

Ulkoilmanäyttämöllä oli huimia ilmanumeroita, esimerkiksi kesäkuussa trapetsinumero Les Biancas ja elokuussa nuorallakävelyryhmä The 7 Eagles (alakuva).


No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: