Friday, 2 May 2014

Prof. Bluffo 2014


Yksi monipuolisimmista viihdetaiteilijoistamme on Pekka von Cräutlein. Entinen nimi oli Pekka Kärkkäinen, mutta hän otti käyttöön äitinsä sukunimen. Paremmin hänet kuitenkin tunnetaan klovnina taiteilijanimeltään Prof. Bluffo. Hän on myös taikuri ja muusikko. Pekalla on runsaasti kokemusta näyttämötyöskentelystä teattereissa ja televisiossa. Hänet valittiin Vuoden Viihdetaiteilijaksi 2003. Tänä vuonna hän toimii Sirkus Finlandian juontajana. Ja hyvin toimiikin. Kuuluttaa ja laulaa komiasti. Ruotsinkielikin soljuu sujuvasti.

Pekan ensimmäinen TV-esiintyminen tapahtui 1967 Sirkus Papukaijassa. Sen jälkeen hän kiersi neljä vuotta Onni Klovnin, eli muusikko Onni Gideon Tervosen vakinaisena esiintyjäkaverina kiertueilla Suomessa. Hahmo Prof. Bluffo syntyi vasta 90-luvun alussa.

Yritän tässä listata Pekan sirkuskiinnityksiä:
1978 Sirkus Apollo
1979 Sirkus Berlin
1982 Sirkus Kaleva
2002–2004 Sirkus Finlandia
2005–2006 Cirkus Wictoria, Ruotsi
2007 Cirkus Agora, Norja
2011 Cirkus Skratt, Ruotsi
2011–2012 Cirkus Wictoria, Ruotsi
2013 Sirkus Florentino
2014 Sirkus Finlandia


Kommentit:

Olen saanut kiertää useita vuosia sirkuksissa sekä muissa tapahtumissa Pekan kanssa. Haluaisin vielä lisätä, että Pekka on yksi harvoista suomalaisista artisteista kostyymi-osastolla. Tällä tarkoitan erikoisia asuja, joihin sisältyy erilaisia illuusioita ja efektejä. Näitä Pekalla on monenmoisia ja hän on hyödyntänyt niitä niin sirkuksissa kuin tapahtumissa katsojien riemuksi. Kaiken kaikkiaaan Prof. Bluffo on erikoinen ja omalaatuinen esiintyjä, joka on innostanut ja kannustanut meitä nuorempia esiintyjiä alalle.
Klovni Sebastian

1 comment:

  1. Olen saanut kiertää useita vuosia sirkuksissa sekä muissa tapahtumissa Pekan kanssa. Haluaisin vielä lisätä, että Pekka on yksi harvoista suomalaisista artisteista kostyymi osastolla.. tällä tarkoitan erikoisia asuja, joihin sisältyy erilaisia illuusioita ja efektejä. Näitä Pekalla on monenmoisia ja hän on hyödyntänyt niitä niin sirkuksissa kuin tapahtumissa katsojien riemuksi. Kaiken kaikkiaaan Prof. Bluffo on erikoinen ja omalaatuinen esiintyjä, joka on innostanut ja kannustanut meitä nuorempia esiintyjiä alalle.

    ReplyDelete

Lähetä kommentti: