Monday, 12 May 2014

Parrakas nainen


Eurovision laulukilpailun voitti tänä vuonna parrakas nainen Conchita Wurst. Mieleeni tuli heti, että samaa konstia ovat tivolit ja sirkuksetkin aikoinaan käyttäneet houkutellakseen ihmisiä. Useat niistä olivat bluffia, kuten tämä laulajakin. Kyseessä on roolihahmo, jonka hän lanseerasi jo 2011. Hänen oikea nimensä on Tom Neuwirth.

Sirkuksissa ja tivoleissa esiintyi myös ihan oikeita karvaisia naisia monien muiden eriskummallisten eläinten ja ihmisten joukossa. Tässä pari esimerkkiä. Ylhäällä on kuva muistokortista, joka esittelee Hede Koschin Berliinin Passage-Panoptikumissa. Kuvassa hänet on nimetty tytöksi kivikaudelta.

Alhaalla on kuva Berthelsenin kirjasta Sirkus i Norge ja se esittelee yhden maailman tunnetuimmista partaisista naisista Julia Pastrana (1834–1860). Tällä meksikolaisnaisella oli hypertrichosis terminalis, ts. hänen kasvojaan ja kehoaan peitti suora musta karva.

Alimmaisena vielä toinen kuva Juliasta 1895 ilmestyneestä Saltarinon kirjasta Fahrend  Folk. Hänen korvansa ja nenänsä olivat epätavallisen suuret ja hampaat olivat epätasaiset.
No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: