Wednesday, 28 May 2014

Kansan Tivoli 1938


Tämä mahtipontinen ilmoitus oli Aamulehdessä 31.5.1938. Noita ulkomaan vierailuja en usko ihan ensilukemalta, vaikka siihen aikaan sanomalehti kirjoittikin aina totuuden. Ilmoituksessa luetellaan lukuisia sirkusartisteja ja mainitaan listan lopuksi ”kymmenkunta muuta huvilaitetta”. Minulle tuttuja huvilaitteita on vain tuo Ilmariset.

Allekirjoituksena ilmoituksessa on Kansan Tivoli ja nimikirjaimet L.C. Kuka oli L.C.? Kaupparekisteristä löytyi tieto, että  Kansan Tivoli lopetettiin 17.12.1948. Omistajaksi mainitaan L.L. Syversen. Samassa rekisterissä kerrotaan, että Niilo Valdemar Syversen lopetti Hippodromin Tivolin reilua kuukautta aiemmin 12.11.1948.

Kansan Tivolin omisti siis Ludvig Syversen. Hänen vanhempansa olivat myös sirkus- ja tivoliväkeä. Isä oli norjalainen ja äiti tanskalainen. He muuttivat Suomeen 1800-luvun lopulla. Niilo Syversen oli Ludvigin poika. Heidän tarinansa alalla päättyi 1960-luvulla. Viimeisinä aikoinaan he hoitivat etupäässä ampumatelttoja Sariolan tivoleissa.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: