Tuesday, 13 May 2014

Finna

Kuva Signe Brander. Helsingin kaupunginmuseo, Finna. 
Kuva on lisensoitu Nimeä-Ei muutoksia 4.0 Kansainvälinen (CC BY-ND 4.0) -lisenssillä. 

Löysin kultakaivoksen, joka kiinnostaa varmaan kaikkia historiasta kiinnostuneita. Helsingin kaupunginmuseon Finna on tiedonhakupalvelu, joka kokoaa yhteen aineistoja arkistoista, kirjastoista ja museoista. Palvelun kautta pääset selaamaan ja lukemaan satoja tuhansia sähköisiä aineistoja. Aineistoja lisätään ja palvelua kehitetään koko ajan.

Kaikki Finnassa olevat Helsingin kaupunginmuseon kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, mutta kuvaaja ja kuvalähde on ilmoitettava. Kuvat on lisensoitu Nimeä-Ei muutoksia 4.0 Kansainvälinen (CC BY-ND 4.0) -lisenssillä. Palvelun kuvat eivät ole painokelpoisia. Jos haluat ostaa painokelpoisen kuvan tai sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseon kuva-arkistoon.

Haulla ”sirkus” löytyi muun muassa yllä oleva kuva nykyisen Eduskuntatalon kohdalta. Siinä näkyy Arkadian mäelle asettunut Grand Cirkus du Nord. Taustalla nousee Kansallismuseon rakennustyömaa. Eletään vuotta 1908. Sirkuksen omisti ruotsalainen Richard Olsson.

Kokeilin myös hakua sanalla ”tivoli”, mutta se toi tivolikuvien lisäksi joukon sirkuskuvia, joilla ei ollut mitään tekemistä tivolin kanssa. Tämä johtuu siitä, että Helsingin kaupunginmuseon vanha (mutta yhä toimiva) fyysisten kuvien luokitusjärjestelmä niputtaa kuvat mm. sirkuksista ja tivoleista samaan laatikkoon. Joskus tulevaisuudessa tähänkin on tulossa korjaus.

Kommentit:

Vaikka Finna niin väittääkin, niin teltta ei ole Eduskuntatalon paikalla, vaan Pikkuparlamentin tontilla. Sen huomaa esim. siitä, että satamaradan kuilu on teltan takana, sen pohjoispuolella (huom. ylikulkusilta).

.

2 comments:

  1. Vaikka Finna niin väittääkin, niin teltta ei ole Eduskuntatalon paikalla, vaan Pikkuparlamentin tontilla. Sen huomaa esim. siitä, että satamaradan kuilu on teltan takana, sen pohjoispuolella (huom. ylikulkusilta).

    ReplyDelete
  2. Sama se, sirkus jatkuu yhä edelleen..

    ReplyDelete

Lähetä kommentti: