Monday, 7 April 2014

Adole Brothers Finlandiassa


Henok Belachew ja Temesgen Adole ovat etiopialaisia sirkustähtiä ja Sirkus Finlandian vetonauloja. Etiopia, aiemmin Abessinia, sijaitsee Afrikan sarvessa päiväntasaajan lähellä. Virallinen kieli on amhara koukeroisine kirjainmerkkeineen.

Siinä kun jonglööri heittelee käsillään esineitä ilmaan, Temesgen pyörittelee jaloillaan Henokia ilmassa kuin potkupalloa. Hän on jalkajonglööri eli antipodisti. Jalkajonglööri heittelee myös erilaisia esineitä ilmassa, useitakin yhtäaikaa, mutta silloin kun heiteltävänä on ihminen, numerosta käytetään nimitystä ikariset leikit. Termi tulee Kreikan mytologiasta, jossa Daidalos valmisti itselleen ja Ikaros-pojalleen siivet vahasta ja sulista tunnetuin seurauksin.

Adole Brothers on yksi erikoisalansa suosituimmista pareista tällä hetkellä. Nuoresta iästään huolimatta he ovat jo valloittaneet puoli maailmaa. Viimeksi he esiintyivät Dresdenin Joulusirkuksessa Saksassa. Samassa ohjelmassa esiintyi myös Sirkus Finlandian tirehtööri Calle Jr hevosensa Frostyn kanssa.


No comments:

Post a Comment