Monday, 31 March 2014

2 Repax


Suomalainen tivoli- ja pelihallimies Reino Forsten oli myös polkupyöräakrobaatti. Hän esiintyi mm. Toivo Sariolan ja Matti Sariolan tivoliosastojen mukana. Ohjelmassaan hän otti lopuksi, joskus isonkin miehen olkapäilleen ja ajoi yksipyöräisellä, riski mies kun oli. Tuossa pyörässä on umpikumirengas, muuten se ei olisi kestänyt moista painoa. Pekka Pekkonen on nykyään tuon pyörän onnellinen omistaja. Lisäksi Reinolla oli ainutlaatuinen kardaanivetoinen korkea yksipyöräinen.

Myöhemmin "Repa" oli Tivoli Matti Sariolan mukana pelihalli-vaunun kanssa, jota hän siirsi paikkakunnalta toiselle traktorilla. Hänen lempilauseensa oli "Ei jesusauta, mää lähen Porriin", nimittäin jos kaikki ei onnistunut piirustusten mukaisesti. Repalla oli valtava määrä antiikkisia peliautomaatteja varastossa, mutta vain pieni määrä oli kiertueella mukana. Hänen poikansa Kari Forsten kiertää aktiivisesti edelleen markkinoilla pienen tivolin kera. Kari kulkee isänsä jalan jälkiä ja on taitava seppä rakentamaan vaikka lasten maailmanpyörän, joka todella on hänen tekemä ja on silloin tällöin mukana markkinoilla.

Lähde: Pekka Pekkonen

Kommentit:

Hei Pekka,
On kiva nähdä äitin ja isän kuvia näin netissä. Ole onnellinen kun olet saanut pyörän haltiisi. Meitä isä kasvatti oikeudenmukaisesti Karia ja minua Sirkkua. Isä nukahti jo pois vuonna 2004 mutta ihanat ja lämpimät muistot elää vielä mielessä. Hyvää Kevään jatkoa ja mukavaa kesää vain, 
Sirkku Forstén täältä Rönningestä

.

1 comment:

  1. Hei Pekka,
    On kiva nähdä äitin ja isän kuvia näin netissä. Ole onnellinen kun olet saanut pyörän haltiisi. Meitä isä kasvatti oikeudenmukaisesti Karia ja minua Sirkkua.
    Isä nukahti jo pois vuonna 2004 mutta ihanat ja lämpimät muistot elää vielä mielessä. Hyvää Kevään jatkoa ja mukavaa kesää vain, Sirkku Forstén täältä Rönningestä

    ReplyDelete

Lähetä kommentti: