Sunday, 9 February 2014

Kahlekuningas Timo Tuomivaara


Timo Tuomivaara (7.4.1938–3.8.2004) oli Pohjois-Suomen poikia. Kahlekuningas syntyi Posiolla ja kuoli Rovaniemellä. Siinä välillä hän ehti kiertää maailmaa esiintyen aina Japania myöten. Tuomivaara aloitti esiintymisensä jo 6-vuotiaana. Varsinainen aktiiviura taisi osua vuosiin 1955–1980. Pohjolan Houdiniksikin häntä kutsuttiin. Soittipa hän rumpujakin 1960-luvulla Unto Monosen yhtyeessä.

Kahlenumeroiden lisäksi hän esiintyi myös taikurina ja fakiirina. Miekannieleminen kävi Timolta vuosien rutiinilla Bruno E. Sankalan opetusten mukaan. Taikuusopetusta Tuomivaara sai Kemijärvellä pitkään vaikuttaneelta Lapin noidalta Eric Arppelta sekä Mr. Nicest'iltä, Niilo Seppälältä.

Uransa aikana Timo Tuomivaara keräsi itselleen Euroopan suurimman yksityisen kahlekokoelman. Vieläköhän se on kasassa vai onko se jo palasina maailmalla? Tampereen Vakoilumuseossa se oli viimeksi. Vuonna 1980 Tuomivaara keskeytti esiintymiset ja toimi muutaman vuoden evankelistana ja saarnamiehenä. Tuomivaaralle myönnettiin valtion taiteilijaeläke vuonna 1999.

Alakuvassa Timo Tuomivaara & Magic Lady eli Timo vaimonsa Leenan kanssa.


No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: