Saturday, 14 December 2013

Säilyvätkö sirkushevoset?


Tänä vuonna Tampereen Valoviikot alkoivat lokakuun lopussa. Tampere kylpee valokuvioiden loisteessa 6.1.2014 asti. Näin on ollut kohta 50 vuotta vuoden pimeimpänä aikana. Nyt siihen tulee radikaali muutos. Suurin osa ripustettavista valokuvioista hävitetään 2015 ja korvataan talojen seiniin heijastettavilla enemmän tai vähemmän abstrakteilla valokuvioilla.

Nyt jännitän säilyvätkö sirkushevoset Hämeensillalla. Ne ovat olleet siinä aina vuodesta 1967 lähtien. Joskus tiheemmin, joskus harvemmassa. Aika usein niiden seurassa ovat olleet myös merileijonat tai sirkuskarhut. Hehkulamput ovat jo varmaan kaikki vaihdettu ledeihin, mutta vieläkin pitäisi päästä halvemmalla. Paljon menetetään, kun näistä lamppukuvioista luovutaan. Oikeastaan todellinen syy lamppukuvioiden poistamiseen on se, että Tampereelle rakennettavat ratikkalinjat eivät mahtuisi kulkemaan nykyisten valokuvioiden alla. Muualla maailmassa se onnistuu, muttei meillä.

Valoviikkojen idean Tampereelle toi kaupunginjohtaja Erkki Lindfors 1960-luvun alussa Saksan Essenistä. Yläkuva on 1990-luvun alusta, alakuva vuodelta 2001.No comments:

Post a Comment