Friday, 15 November 2013

Stella Nova 1987Vuosi 1987 oli tanskalaiselle Sirkus Stella Novalle viides kesä Suomessa ja ensimmäinen kesä norsukiellon jälkeen. Nyt oli käytössä uusi sinipunainen teltta.

CiVa-lehdestä löytyy artikkeli ohjelmasta, mutta siinä ei kerrota ohjelmajärjestystä. Koska ohjelmalehteä ei painettu, täytyy toivoa, että jostain vielä joskus löytyy sellaisetkin muistiinpanot. Kirjastonhoitaja Peter Lindforsilta Helsingistä voisi sellaiset löytyä. Siihen saakka mennään tällä listalla:

Rikki & Partner, itävaltalainen lautasjonglööri
Duo Willas, tsekkiläinen trapetsitaiteilija, joka kannattelee partneriaan mitä ihmeellisimmissä asennoissa ja koko ajan hampaidensa varassa
Duo Willas, permantoakrobatiaa, edellisenä vuonna Finlandia Juniorissa 
Francini, käsilläseisonta, edellisen ryhmän poika; pyörittää päällä seisten jaloillaan puusauvaa?
Mr. Leopold, antipudisti
Kenny Quinn, tanskalainen taskuvaras, Gentleman Jackin oppipoika, varasti ovella ja palautti ohjelmassa
Mary Gray, Sveitsi, hevosnumero, hevosia,  poneja ja minihevonen?, joka kulki kouluttajansa jalkojen välissä
Lady Sabina, kyyhkysnumero Itävallasta tarjoaa kymmenien siipien suhinaa

Yläkuvassa ihastuttava taikuri Spinoza, joka ei esiintynyt CiVan toimittajien poiketessa sillä hän oli ollut auton ruhjomana ja ei voinut esiintyä, mutta oli kyllä mukana lipunmyynnissä. Sen sijaan alakuvan Ulla Steckel säteili juontajana aurinkoisesti. Ulla aloitti työnsä Suomessa Tivoli Matti Sariolan ikkunamainosten kanssa. Hän osaa vieläkin hyvää suomea. Ulla on myös yläkuvassa vanhempiensa keskellä alle 8-vuotiaana.


No comments:

Post a Comment