Monday, 7 October 2013

Peacok 1959Vuonna 1959 Linnanmäen esitteessä oli paljon kuvia, mm. Vanhan Peacock-teltan sisäänkäynti ja uuden Peacock-varieteeteatterin laatikkomainen julkisivu.

Peacock-teatterissa oli toukokuussa Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen Vihreä Oksa, joka oli sen ajan Idols-ohjelma, josta pääsi ponnahtamaan julkisuuteen. Eläinnumeroita ei Linnanmäellä kovin usein nähty, mutta kesäkuussa siellä oli Althoffin kuuluisa karhuryhmä, heinäkuussa elefantti Moni ja elokuussa Jack Rhodin simpansseineen.

Peacockissa oli suomalaisia esiintyjiä jokaisena kuukautena. Ohjelmalehden sivuilla on kotimaisina esitelty Nokipoika ja Poika, B. Lindfors ja Sun Num. Kuvassa Sun Num kävelee käsillään portaita ylös. Tietääköhän joku, kuka hän on?

Elokuussa suomalaisuutta edusti Laurex eli taikuri Lasse Tiilikainen. Mielenkiintoinen yksityiskohta esittelyvihossa on se, että suomalaisten numeroiden kohdalla lukee vain esittelytekstinä "meikäläisillekin mahdollisuus". Esimerkiksi Laurexin kohdalla ei siis ilmene, minkä alan taiteilija hän on. Kysessä oli jotenkin aliarvostava arvolataus.

Peacockissa soitti Mario Weberin orkesteri solistinaan Rena Crain. Mario Weberin vaimo Lu Nova esitteli ohjelmanumerot tanssien.Kuvassa Moni-norsu näyttää suurelta, mutta kyseessä oli intialainen baby-elefantti.

No comments: