Friday, 4 October 2013

Lintsillä 1959Linnanmäen opasvihko 1959 oli kooltaan A5 ja sivuja siinä oli kansien lisäksi 48 ja sen lisäksi kuukauden Peacock-ohjelma erillisellä keskiaukeamalla. Mainossivuja oli 17. Kannet olivat neliväriset ja kannen kuva oli Osmo Wallin 1953 piirtämä. Osmo Walli oli kapellimestari Aarno Wallin veli.

Opaskirjassa on paljon kuvia huvipuiston rakennustöistä. Vihkosessa on myös kuvia aikaisemmin samana keväänä toteutetusta kuumailmapallolennon valmistelusta sekä kuva, missä toimitusjohtaja Bo Ekelund lastaa postisäkkejä ilmapallon koriin. Kyseessä oli hyväntekeväisyyslento, joka onnistui vasta kolmannella yrittämällä. Idea oli että mukaan otetut kirjekuoret leimataan sen paikan postileimalla, mihin palllo laskeutuu. Tavoitteena oli lentää Helsingistä Tampereelle, mutta pallo laskeutui jo Kuurilassa ja myöhemmin myytyjen kirjeiden postileimaksi tuli Kuurila.

Vapaanäyttämöllä esiintyi sinä kesänä muiden muassa Lilian Angel tehden tikastemppuja, Swaying Stars huojuvassa mastossa ja Tornados trapetsilla. Tornados oli suomalaiskaksikko Tarmo Wilen ja Yrjö Niitlahti.

Vihkosessa on myös kuva Teatterihallin sisäänkäynnistä ilmeisesti vuodelta 1955, jolloin siellä olivat Lilliputit. Vuonna 1959 Teatterihallissa esiintyi Doug Andells Watershow. Lavalle oli rakennettu akvaario, ja yleisö sai seurata vedessä tehtäviä temppuja.

Tanssihallissa soitti Leo Lindblomin orkesteri Ajanmiehen asuissa, Mario Weberin orkesteri Peacockissa ja ulkonäyttämöllä Ronnie Kranckin orkesteri. Linnanmäki työllisti noina vuosina melkoisen määrän soittajia.

Muuten – missähän Linanmäellä oli Pikkunäyttämö? Linnanmäki 50-kirjan mukaan siellä oli vuonna 1956 fakiiri Jussi Pöyhönen, vuonna 1957 fakiiri Valkoinen Sheikki ja vuonna 1958 Kylänkellot-näytelmä.

Posteljooni lähdössä.

Tornados eli Tarmo Wilen ja Yrjö Niitlahti.

Doug Andells Watershow.

No comments: