Wednesday, 9 October 2013

3 WilliamsJatkosodan aikana viihdytyskiertueilla esiintyi akrobaattiryhmä 3 Williams, johon kuuluivat tavallisimmin alamiehenä toiminut Voitto "Vode" Kanerva, Vilho "Loistika" Loistovuori ja ylämies Eero Helo. Ryhmä liikkui ja esiintyi usean muun taiteilijan kanssa rintamalla sen lähituntumassa. Valokuvia löytyy mm. esiintymisistä Uhtualla 1943, Norjan Svansvikissa 1943 sekä Litsajoella 1944. Ryhmä esiintyi jo ennen sotiakin ja jatkoi esiintymistä sodan jälkeen pienemmällä (Loistovuori ja Helo) muodostelmalla. Viimeisimmät esiintymiset tehtiin aivan 50-luvun alussa.

Pekka Helo lähetti blogiini nämä isänsä kuvat. Ylin kuva on 3 Williamsin esiintymisestä Norjan Svanvikissä 1943. Kuva alhaalla on Litsajoelta Kuolasta 1.7.1944. Yleisö näyttää olevan saksalaisia.  Alin kuva on otettu 1950 Helsingin Hietarannassa. Pekka Helo ihailee siinä isänsä yhden käden hanstaa Loistovuoren toimiessa alamiehenä.

Aivan oikein – pari päivää sitten oli juttua toisesta ryhmästä jonka jäseniä olivat myös Kanerva ja Loistovuori.No comments: