Monday 2 September 2013

Linnanmäki 1958



Linnanmäen ohjelmalehti vuonna 1958 oli kokoa A5 ja siinä oli sivuja kartonkikansien lisäksi 44. Kannessa komeili kuva Suihkio-ajolaitteesta. Mainoksia oli takakannen lisäksi 18 sivua. Muutama mainos oli sovitettu Linnanmäki-henkeen. Keskiaukeamalla oli Peacockin kulloisenkin kuukauden ohjelma. Ohjelmalehtisessä oli myös muutama vitsi sekä suomeksi että ruotsiksi.

Teatterihallissa oli ohjelma, joka oli nimetty Chief Odongo Afro-Carribean Show.  Siihen oli kytketty siis molemmat eksoottiset mantereet, Afrikka ja Väli-Amerikka. Peacockissa suomalaisia esiintyjävoimia edustivat Talikkalan taitovoimistelijoista nimensä muotoon  2 Akilles  muuttaneet Lehtinen ja Irjanne elokuussa, tasapainotaiteilija Teuvo Juuti kesäkuussa ja ksylofonitaiteilija Eino Katajavuori elokuussa.

Eino Katajavuori teki koomisen ksylofoninumeron, missä hajamielisestä herrasta kuoriutui lopulta tyylikäs virtuoosi. Monet suomalaiset muusikot tekivät siihen aikaan koomisen numeron. Mieleen tulee Katajavuoren lisäksi ainakin Lasse Pihlajamaa ja tietenkin Esa Pakarinen. Ne olivat kysyttyä tavaraa iltamakiertueilla, missä pienellä porukalla piti saada aikaan paljon ohjelmaa.

Lyhtypylväässä esiintyvä sikarimies Fattini esiintyi Peacockissa kesäkuussa ja sisätiloissa kattoa hipova esitys näytti entistäkin hurjemmalta. Kesän uutuus oli myös Vesiurut eli musiikin tahdissa liikkuvat ja väriä vaihtavat suihkulähteet.  Esittelyteksti kertoo, että vesiurkujen rakenteessa on 39 500 m. kumikaapelia, 800 m putkea, 27 sähköpumppua, 36 projektoria, joiden yhteinen teho on yli 100 kw. Vedenkulutus on 480 000 litraa tunnissa. Urkujen vesisuihkuissa on 4 782 689 vaihtuvaa yhdistelmää.

Lähde: Markku Aulanko



No comments: