Tuesday, 10 September 2013

Leijona-iltaTalikkalan taitovoimistelijat perustettiin vuonna 1933, mutta lakkautettiin syyskuussa 1939 ryhmän jäsenten saadessa kutsun kertausharjoituksiin. Olli Lehtinen ja Janne Irjanne jatkoivat esiintymistä samalla nimellä esiintyen paljon eri viihdytyskiertueilla. Marras-joulukuussa 1942 he olivat mukana Puolustusvoimain Viihdytystoimiston Leijona-ilta -kiertueella.

Ohjelma sisälsi taitovoimistelun lisäksi musiikkia, huumoria ja tanssia. Ohjelma kesti parisen tuntia.  Talikkalan taitovoimistelijoiden lisäksi ohjelmassa oli alikersantti Eino Katajavuoren, virtuoosimaisen ksylofonin taitajan esitys. Ksylofoni kirjoitettiin silloin pitkän kaavan mukaan eli xylophoni. Einollahan oli vakavan numeron lisäksi koominen hahmo. Tanssiesityksestä vastasivat Suomalaisen Oopperan tanssijat Orvokki Siponen ja Klaus Salin. Ohjelman juonsi ja huumorista vastasi Toivo Alajärvi.


Ohjelmalehtisessä oli kansien lisäksi 32 sivua. Tiukka taloudellinen tilanne heijastui siinä, että ohjelmalehdessä olleet mainokset olivat pääasiassa tekstimuotoisia kannatusilmoituksia. Ohjelmalehden etukannen sisäsivulla näkyy olevan Taika-Magic -taikatemppuvälinekaupan mainos. Kyseessä on ainoa alan erikoisvalmistamo Suomessa. Kenenköhän kauppa on ollut kyseessä?
No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: