Wednesday 15 May 2013

Sirkus Funfun 1993–1994



Keravalle avattiin  16.2.1991 sisähuvuisto Fanfaari. Se ajautui konkurssiin 21.8.1991. Huvipuistolle löytyi nopeasti jatkaja ja se avattiin kunnostettuna 26.9.1992 nimellä Planet Funfun. Huvipuistossa oli mm. sirkusnäyttely, jossa yleisö pääsi itse kokeilemaan sirkustemppuja. Rakennuksesta löytyi myös näyttämö, jolla esitettiin erilaista sirkus- ja varieteeohjelmaa. Takana oli Panzelda Oy -niminen yritys. Toimitusjohtajana oli aluksi Rafik Neuman ja myöhemmin Jukka Vahtera. Markkinointiapua saatiin julkkiksilta Markku Selin ja Renny Harlin. Vuoden 1994 lopussa Panzelda Oy ajautui konkurssiin.

Tuohon tarinaan liittyy vielä yksi sivujuonne: Sirkus Funfun. Sen perusti 1993 Antti Halonen eli fakiiri Mr. Halonen. Edellisvuonna hän oli esiintyjänä Sven Berglundin Sirkus Finnstarissa. Tarkoitus oli käyttää hyväksi Planet Funfunin suosiota ja siinä mukana olleita julkkiksia. Ensi-ilta oli Keravalla teltassa (katossa muuten oli Kalle Roosin nimmari muistona teltantekijästä). Seuraavaksi siirryttiin Helsinkiin Mäntymäelle. Silloin Renny Harlin Markku Selinin kanssa lähtivät pois kuvioista, kun huomasivat koko homman flopiksi. Sirkus valmisti jopa julisteen, jossa mainittiin "Renny Harlin & Planet Funfun esittää". Juliste vedettiin kuitenkin pois ennenkuin sitä ehdittiin edes jakaa. Tilalle tuli ylhäällä näkyvä juliste.

Myöhemmin sirkus siirtyi Sven "Api" Berglundin omistukseen. Pekka Maukonen kertoo olleensa markkinointipäällikkönä loppukiertueella. Toiminta loppui Juhannuksena Kerimäellä 1994. Siellä oli Halosen Antin häät ja lehdistö paikalla, kun Halonen lopetti hommat hakkaamalla kirveellä mastojen narut poikki. Esim. Seiska-lehti kirjoitti konkurssin syyksi häiden aikana varastetun sirkuksen kassan. Muutama taiteilija sai hommia Apin pyörittämästä Sirkus Prahasta, joka oli silloin Suomessa.

Muuten – Lempäälän Ideaparkissa toimii makea sisähuvipuisto Fun Park.



Kommentit:

Selinin etunimi lienee Markus eikä Markku. Vaikka ei markku-nimessä sinällään mitään vikaa ole!
t. MA 


.

1 comment:

Anonymous said...

Selinin etunimi lienee Markus eikä Markku. Vaikka ei markku-nimessä sinällään mitään vikaa ole!
t. MA