Wednesday 8 May 2013

Hiuskarvan varassa



Helsingin Cir­ko-fes­ti­vaa­lilla (8.–12.5.) nähdään perjantaina ja lauantaina hiukan harvinaisempaa sirkustaidetta. Elice Abonce Muhonen ja Sanja Kosonen esittävät hiuksistariippumisnumeron. Maailmasta löytyy vain viitisenkymmentä hiusriippujaa. Viimeksi näin sellaista tammikuussa Monte-Carlon Sirkusfestivaaleilla. Esittäjinä olivat Daylis & Daramis (alakuvissa).

Vuonna 1989 Sirkus Finlandiassa bulgarialainen Lily Dimitrova esitti hiusakrobatiaa. Nuori sirkusprinsessa Heidi Jernström (nyk. Shershun) sai häneltä oppia tähän vaikeaan ja välillä tuskaiseenkin sirkustaitoon. Heidi esiintyi tällä numerolla melko pitkään. Yläkuvassa hän odottaa esiintymisvuoroaan klovni Waltterin eli Heikki Leppävuoren kanssa Sirkus Finlandia Juniorissa vuonna 1989.

Rans­kas­sa työs­ken­te­le­vät sir­kus­tai­tei­li­jat Mu­ho­nen ja Ko­so­nen ovat pari vuotta val­mis­ta­neet ny­ky­sir­kus­teosta, jos­sa klas­sis­ta riip­pu­mis­tai­toa hyö­dyn­ne­tään. Konsulteina ovat olleet Heidi Shershun ja Chris Lemon.

Hiuk­set ei­vät ole vaa­ras­sa ir­ro­ta pääs­tä, ei­kä pää var­ta­los­ta, mut­ta nis­kat ovat kuulemma kovalla koetuksella. Kampauksen teossa menee tunti, kun hiukset asetellaan oikein metallituen ympärille.



No comments: