Thursday 7 March 2013

Maailman Jongleerauspäivä


Jonglöörien Kansainvälinen Järjestö (International Jugglers' Association, IJA) ilmoittaa nettisivuillaan, että seuraava World Juggling Day järjestetään 15.6.2013. Siispä kaikki jongleeraamaan, osaatte tai ette, mutta älkää rikkoko paikkoja. Astioilla ei kannata harjoitella.

Jonglööri on artisti, joka rytmikkäästi heittelee erilaisia esineitä kuten palloja, renkaita, keiloja, palavia soihtuja jne. Gentlemannijonglööri on smokkiin tai frakkiin pukeutunut ja erikoistunut heittelemään erikokoisia arkiesineitä kuten kahvikuppeja, kävelykeppejä, lusikoita jne. Voimajonglööri on tottunut heittämään varsin painavia esineitä kuten tykinkuulia. Tempojonglöörille tärkeintä mahdollisimman nopeatahtinen jongleeraus.

IJA perustettiin jo 1947 ja sen tehtävänä on mm. edistää jongleerauksen harrastusta. Järjestön jäseninä on sekä ammattilaisia että aloittelijoita. Vuosittain IJA järjestää erilaisia festivaaleja ja kokouksia.

Kuvassa ukrainalainen Aleksander Koblikov (s. 24.8.1989) 37. Monte-Carlon kansainvälisillä sirkusfestivaaleilla Monacossa 17.1.2013. Laskekaapa pallot.



No comments: