Friday 1 March 2013

Kouvolan Taikapäivät



Suomalaisten pääsiäisperinteeksi joka toinen vuosi on muodostunut Kouvolan Taikapäivät. Saapas nähdä lenteleekö Kouvolan yössä pääsiäisnoitia viikonloppuna 30.3.–1.4.2013. Ainakin maantasolla esiintyvät velhot ovat kovin miesvoittoista joukkoa. Tässä muutamia makupaloja esiintyjäluettelosta:

Tom Stone
Finn Jon
Yann Frisch
Michael Finney 
Marko Karvo & Vanessa
Paul Vigil
Taikuri Luttinen (yläkuva)
Janne Raudaskoski (alakuva)
Christopher Carter
Steve Beam
Timo Marc

Parittomina vuosina Taikapäivät järjestetään ammattilaisten koulutustapahtumana pääsiäisenä, jolloin ratkaistaan myös taikureiden Suomen Mestaruus. Tapahtumaan liittyy useita yleisötapahtumia joiden esiintyjäjoukko koostuu tunnetuista tähdistä ympäri maailmaa.

Parillisina vuosina Taikapäivät on ensisijaisesti kotimaisten taikureiden koulutus- ja kilpailutapahtuma heinäkuussa, jonka yhteydessä järjestettäviin yleisönäytöksiin myös suuri yleisö on tervetullut. Silloin kilpaillaan Viihdeohjelmien Suomen Mestaruudesta. Samana viikonloppuna järjestetään Kouvolassa myös Junioritaikureiden Suomen Mestaruuskilpailut ja koulutustapahtuma.

Markku Purho on järjestänyt Taikapäiviä jo vuodesta 1982 lähtien. Tavoitteena on kotimaisen taikuriperinteen vaaliminen ja edistäminen. Ja hyvin siinä on onnistuttukin.


No comments: