Wednesday 6 February 2013

Ari Backman


Taiteilija ei kenenkään armosta. Oman tiensä kulkija. Nautiskelija. Koskenkorvapaukun jälkeen pensseli pysyi kädessä ja jälki oli loistavaa. Sellainen oli Ari Backman. Korutaiteilija, elämäntaiteilija ja hemmetin hyvä taidemaalari. Harmi, että Ari kuoli melko nuorena. Ari ei saanut omaa elämäänsä pysymään oikein hanskassa, mutta osasi nauttia niistä rippeistä mitä jäljellä oli. Yläkuvassa Ari remontoi Särkänniemen Kummitusjunaa 1981.

Ari Backman (käytti joskus nimeä Ari Back muka ulosottomiehiä hämätäkseen) teki mittavan työsaran Särkänniemen huvipuistossa 70- ja 80-lukujen taitteessa. Yksi komeimmista fasaadeista oli alakuvan Kummitusjuna, jonka pienoismalli on lainassa Lievestuoreen Sirkusmaailmassa. Ari teki töitä myös Särkänniemessä toimineille sirkusartisteillekin. Alimmaisena on kuva Timo Taikurin Taikateltan ovelta. Sir Richard piti myös Taikatelttaa Särkänniemessä ja Ari maalasi kyltit. Björn Gammalsin käärmenäyttelyyn Backman teki näyttävän ulkoasun.



Kommentit:

Minulla on yksi (1(10) vedos eräästä jääkiekkoaiheisesta (Ilves) Ari Backmanin piirustuksesta. Mietin että mahtaako sillä olla taiteellisesti ajatellen minkä verran arvoa?
Terv. reino.aittomaki@gmail.com

.

1 comment:

Unknown said...

Minulla on yksi (1(10) vedos eräästä jääkiekkoaiheisesta (Ilves) Ari Backmanin piirustuksesta. Mietin että mahtaako sillä olla taiteellisesti ajatellen minkä verran arvoa? Terv. reino.aittomaki@gmail.com