Monday, 7 January 2013

La Miguela 1952Viimeviikkoinen postaus Sirkus Arkadiasta sai Björn Gammalsin eli Henricon muistinystyrät hyrräämään. Jutussa ollut kuva oli otettu vappupäivänä 1952 ja yleisöä oli paljon. Henrico oli juuri lopettanut koulunsa ja pääsi 16-vuotiaana Sirkus Arkadian esiintyjäksi. Tuolloin vappupäivänä oli Arkadiassa peräti 14 näytöstä. Se oli kova koulutus nuorelle jonglöörille vaikkakin numeroita oli lyhennetty.

Henrico lähetti ylhäällä näkyvän kuvan 14 x 21 cm kokoisesta ohjelmalehdestä. Sitä myytiin sekä La Miguelan show-teltassa että Sirkus Arkadiassa. La Miguelan esityksen oli ohjannut Kauko Jaatinen. Tässä koko ohjelma:

1. Il Hua - Seidchichan – Espanjalainen tanssi (julisteessa Li-Hua Seidehichan)
2. La Miguela – Pizzicato Af Sylvia
3. Il Hua - Seidchichan – Intialainen käärmetanssi
4. La Miguela – Tanssi meren pohjassa
5. Käärme "Aurora" – esittelee Toppy Pesonen

La Miguela oli tanskalainen tanssijatar, joka näkyy ohjelmalehden kannessa. Li-Hua Seidchichan puolestaan oli suomalainen Leena Rintala vaikka hänet esiteltiinkin intialaisena temppelitanssijattarena. Silloisessa julisteessa nimi oli kirjoitettu muotoon Li-Hua Seidehichan. Alakuvassa Leena Rintala esittelee 8-metristä Aurora-pytonia Toppy (Topi) Pesosen kanssa.


Kommentit:

1956 taisi olla vuosi, kun näin Leena Rintalan esiintyvän puolisonsa, taikuri Reijo Salmisen avustajana, Lohjalla Maksjoen koulussa. He olivat kiertueella Euroopassa, Suomessa, Saksassa jne. Kaunis ja lumoava taiteilija tuo Harbinissa syntynyt Leena Rintala, Li-Hua Seidehichan, Renee, Pavlette... Taiteilijanimien kätköt ovat haaste sukututkijoille.
Tietää RRR. 

1 comment:

  1. 1956 taisi olla vuosi, kun näin Leena Rintalan esiintyvän puolisonsa, taikuri Reijo Salmisen avustajana, Lohjalla Maksjoen koulussa. He olivat kiertueella Euroopassa, Suomessa, Saksassa jne. Kanis ja lumoava taiteilija tuo Harbinissa syntynyt Leena Rintala, Li-Hua Seidehichan, Renee, Pavlette... Taiteilijanimien kätköt ovat haaste sukututkijoille.
    Tietää RRR.

    ReplyDelete

Lähetä kommentti: