Tuesday, 15 January 2013

Gentleman Jack & MajlisTanskalainen Gentleman Jack, oikealta nimeltään Tommy Iversen (30.04.1921–18.11.1984) kasvoi artistiperheessä kiertävien tivoleiden maailmassa. Isä oli surmanajaja ja äiti toimi käärmeenlumoajana. Tässä samassa ympäristössä Tommy aloitti esiintymisensä 1930-luvun puolivälissä. Kovassa tivolimaailmassa hän oppi kaiken ajolaitteista ja esiintymisestä. Kahdeksantoistavuotiaana hän oli jo ammattimainen jonglööri, klovni, vatsastapuhuja, akrobaatti ja taikuri.

Ennenkuin Tommystä tuli The Gentleman Thief Jack Atkins, hän elätti itseään vuosikausia pääasiassa jonglöörinä. Lisebergin huvipuistossa Ruotsissa esiintyessään 1943 hän tapasi tulevan vaimonsa. Ruotsalaissyntyinen Majlis Iversen (os. Maja-Lisa Karlsson 28.06.1919–13.10.1990) ryhtyi Tommyn avustajaksi, mutta ei oikein pysynyt Tommyn jongleerausvauhdissa. Kollegat pyysivätkin Tommya vaihtamaan assistenttia tai lopettamaan jongleeraus.

Rakastuessaan mies ryhtyy vaikka varkaaksi. Tommy piti assistenttinsa ja ryhtyi taskuvarkaaksi. Näin syntyi maailman tunnetuin taskuvaras Gentleman Jack. Tarinaan liittyy vielä monta herkullista käännettä. Ei se ihan näin yksinkertaisesti käynyt. Jos kiinnostaa, käykää lukemassa lisää Kenny Quinnin nettisivuilta. Suosittelen.


No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: