Monday 17 December 2012

Pekka Maukonen


Monipuolinen taiteilijalahjakkuus Pekka Maukonen syntyi 1955 Helsingissä. Maukosella on meriittejä vaikka muillekin jakaa useilla taiteen aloilla. Hän on erinomainen muusikko, näyttelijä ja kuvataiteilija. Lisäksi hänellä on vankka kokemus sirkusmaailmasta. Vuosina 1978–1990 Maukonen työskenteli kiertuekaudet Sirkus Finlandiassa. Hän toimi mm. muusikkona, juontajana ja klovnina. Pekka Aaretti oli klovnin taiteilijanimi ainakin 1986. Vuoden 1979 Finlandian ohjelmalehteen on musiikin sovittajaksi merkitty Pekka Maukkonen kahdella koolla.

Ulkolaisia työpaikkoja on 1982–1995 ollut mm. englantilainen Circus Robert Bros. Bonanza, jossa Maukonen oli klovni Sbeedy Slowfox. Klovni Cicciobello-nimeä hän käytti ilatialaisissa Circo Liana e Rinaldo Orfei'ssa ja Circo Cesare Togni'ssa, kreikkalaisissa Circus Harlem'ssa ja Colosseo'ssa sekä Bulgarian Valtionsirkuksessa (= Sirkus Finlandian Bulgarian kiertue?). Vuosina 1992–1995 Maukonen työskenteli Tivoli Sariolassa Klovni MauMau -nimellä ja markkinointipäällikkönä. Vuonna 1994 Pekka kertoi toimineensa markkinointipäällikkönä Sirkus Fun-Funin loppukiertueella.

On siinä miehellä elämänkokemusta. Varsinkin kun hän on omien sanojensa mukaan tehnyt yllämainittujen toimien lisäksi "ihan oikeitakin töitäkin".


No comments: