Sunday 23 December 2012

Garderobi




Siitä voisi käyttää myös nimeä taiteilijalämpiö tai backstage. Garderobi on se osa sirkustelttaa, josta taiteilijat tulevat maneesille. Teltan takaosaan on varattu tila artisteille lämmittelyyn, verryttelyyn ja odottamaan esiintymisvuoroaan. Garderobissa taiteilijat säilyttävät suurimman osan esiintymisessä tarvittavistä välineistään. Valtaosassa eurooppalaisia sirkuksia taiteilijat pukeutuvat ja maskeeraavat omassa asuntovaunussaan. Garderobiin tullaan hyvin aikaisin ennen omaa esitysvuoroa, sillä jos jotain odottamatonta tapahtuu edellisessä numerossa, pitää ohjelman jatkua katkeamatta.

Virallisesti garderobilla tarkoitetaan vaatekomeroa, pukeutumishuonetta tai vaatesäiliötä. Lämpiö on teatterissa, konserttitalossa tms. tila, jossa yleisö tai esiintyjät voivat oleskella ennen esityksen alkua ja väliajalla. Englanninkielessä lämpiöstä käytetään nimityksiä foyer, lobby ja green room.

Kaksi alimmaista kuvaa näyttävät millainen ero on garderobien oviaukoissa Sirkus Finlandian ja Monacon Fontvieillen sirkusten kesken. Isommasta ajaa kaksikerroksisella bussillakin sisään.


No comments: