Tuesday 30 October 2012

Karavaani



Sirkus Finlandiassa ensimmäinen auto lähtee yleensä puoli seitsemän aikaan aamulla. Kohteena on seuraava esiintymispaikka. Paikkakuntaa vaihdetaan kesän aikana noin 120 kertaa eli lähes joka päivä. Kilometrejä kertyy kesässä lähes 8 000. Maantiellä liikutaan useimmiten pienissä ryhmissä ja autojen välit pyritään pitämään sellaisina, ettei kiireisimpien tarvitse polttaa päreitään.

Yleensä lähdetään liikkeelle kolmessa eri ryhmässä. Ensin lähtevät teltta, telttamiehet ja eläimet. Toisessa ryhmässä lähtevät kioskit ja henkilökunnan asuntovaunut. Kolmannessa ryhmässä tulevat artistit. Sirkus Finlandian karavaaniin kuuluu 60 autoa ja jokaisen perässä kulkee vielä perävaunu. Rekkakortti on yksi ehto päästä sirkukseen töihin. Taiteilijoiden lisäksi henkilökuntaa on noin 70. Työ on rankkaa ja siitä on kulkuriromantiikka tosi kaukana.

Karavaani-sana tulee persiankielestä (kervan) ja tarkoittaa kamelijonoa, joka kuljettaa ihmisiä ja tavaroita. Puhekielessä saatetaan nykyään nimittää jopa yksittäistä asuntovaunua karavaaniksi.

No comments: