Wednesday 25 July 2012

Norsut



Tässä muutama elefanttikuva. Ihan vaan sen tähden, että ne ovat ihania. Myös sen vuoksi, että juuri tänään vuonna 1804 suomalaiset näkivät ensimmäisen kerran norsun omalla maaperällään. Tuolloin Jean Babtiste Gautier esitteli meille tämän kömpelön näköisen, verkkaisesti liikkuvan jättiläisen. Valitettavasti niitä ei enää saa pitää suomalaisissa sirkuksissa.

Yläkuvassa Sirkus Finlandian norsut 1981. Alakuvassa Pertti ja Kirsti Sariola Pepita-norsun kanssa. Alimmaisena kuva Monte-Carlon Sirkusfestivaaleilta 70-luvulta. Monacosta löytyi silloin vielä vapaata rantaakin.



Kommentit:
- - - - - - - - - - - - 
Hehhee! Gärtnerin norsut Mustiossa...!
MJ
- - - - - - - - - - - - 
Monacon kuvassa näyttää olevan Joseph Gärtnerin norsuryhmä eli sama, joka on tuossa yläkuvassakin. Ryhmässä oli viisi elefanttia, joista neljä oli intialaisia ja yksi afrikkalainen. Lajit erottaa toisistaan korvista, ruumiin rakenteesta, varpaiden lukumäärästä ja syösyhampaista. 
MA
- - - - - - - - - - - - 
Norsut tulossa Nikuun Mustiolla. Sieltä tulee Tony, Indra, Cabi, Dubile, hännän huippuna Duglas. Monacon kuvassa ollaan meressä uimassa, minä olen se pieni kaveri, norsun selässä
Wille Ahrens
- - - - - - - - - - - -

1 comment:

Anonymous said...

Monacon kuvassa näyttää olevan Joseph Gärtnerin norsuryhmä eli sama, joka on tuossa yläkuvassakin. Ryhmässä oli viisi elefanttia, joista neljä oli intialaisia ja yksi afrikkalainen. Lajit erottaa toisistaan korvista, ruumiin rakenteesta, varpaiden lukumäärästä ja syösyhampaista. MA