Tuesday 17 July 2012

Kouvolan Taikapäivät



Kouvolan Taikapäivät viettävät 30-vuotisjuhliaan 3.–5.8.2012. Taikapäivien tavoitteena on kotimaisen taikuriperinteen vaaliminen ja edistäminen. Markku Purho Ky on järjestänyt Taikapäiviä Kouvolassa vuodesta 1982 lähtien. Taikapäivät toteutetaan Kouvolan kaupungin ja yhteistyökumppaneiden tuella. Tavoitteensa mukaisesti Taikapäivät on ensisijaisesti kotimaisten taikureiden koulutus- ja kilpailutapahtuma, jonka yhteydessä järjestettäviin yleisönäytöksiin myös suuri yleisö on tervetullut.

Parittomina vuosina Taikapäivät järjestetään ammattilaisten koulutustapahtumana pääsiäisenä, jolloin ratkaistaan myös taikureiden Suomen Mestaruus. Parillisina vuosina Taikapäivät järjestetään yleensä heinäkuussa kävelykatu Manskilla suurena yleisötapahtumana, jossa kilpaillaan Viihdeohjelmien Suomen Mestaruudesta. Samana viikonloppuna järjestetään Kouvolassa myös junioritaikureiden Suomen Mestaruuskilpailut ja koulutustapahtuma.

Taikapäivät 30-v. -juhlanäyttely on avoinna Tykkimäen huvipuiston näyttelytilassa 17.5.–1.9. huvipuiston aukioloaikoina. Näyttelyssä on Björn Gammalsin eli Henricon omista kokoelmistaan keräämä näyttely Suomessa esiintyneistä taikureista. Mukana lukuisia valokuvia, julisteita ja taikurivälineistöä. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Yläkuvan Michael Goudeau on Las Vegasissa asuva jonglööri. Kouvolassa hänet nähdään lavalla Manskilla ja juhlanäytöksessä.

Alakuvassa David Kaplan, virtuoosimainen jonglööri, taikuri, muusikko, jonka hulvattoman hauska esitys nähdään Taikapäivien gaala-show'ssa sunnuntaina.


No comments: