Monday 12 March 2012

Sirkuslaisia palkittiin


Sirkuksen tiedotuskeskuksen jakama Sirkuksen Lumo –palkinto 2011 myönnettiin Sirkus Finlandialle tunnustuksena 35-vuotisesta urasta sirkusperinteen vaalijana Suomessa. Palkinto jaettiin teatterialan valtakunnallisessa Thalia-gaalassa Svenska Teaternissa 11.3.2012. Palkinnon noutivat Sirkus Finlandian perustajat Carl-Gustav Jernström ja Leena Jurvakainen
(yläkuvassa). 
Palkintoperusteissa kerrotaan, että Sirkus Finlandia on vienyt sinnikkäästi ja vastoinkäymisiä pelkäämättä koko maan kattavalla vuosittaisella kiertutoiminnallaan sirkuskulttuuria sellaisillekin paikkakunnille, joissa kulttuuritarjonta on muutoin vähäistä. Vuosien pitkäjänteinen työ näkyy tänäpäivänä elinvoimaisena ja omassa lajissaan eteenpäin menevänä, perinteitään vaalivana sirkusyhteisönä. Ilman perinnettä meillä ei olisi sirkustaiteen nykyisyyttä.

Nyt kolmatta kertaa jaettava Sirkuksen Lumo –palkinto myönnetään tunnustukseksi suomalaisen sirkustaiteen hyväksi tehdystä työstä. Palkintoraadissa istuivat kriitikot Annikki Alku, Merja Koskiniemi, Kaisa Kurikka, Elisabeth Nordgren ja Jussi Tossavainen ja raadin puheenjohtajana toimi Sirkuksen tiedotuskeskuksen toiminnanjohtaja Sari Lakso.

Samassa Thalia-gaalassa palkittiin myös Vuoden Näyttelijä. Suomen Näyttelijäliitto antoi palkinnon Lilli Sukula-Lindblomille, joka on Suomen sairaalaklovnien “äiti”.

No comments: