Wednesday 8 February 2012

Pieni suuri mies


Alhoniemen Ransun (26.8.1926–15.1.2012) siunaustilaisuus pidettiin Tampereen Kalevankankaalla viime lauantaina monilukuisen ystäväjoukon saattamana.

Vuonna 1943 Ransu urheili ja esiintyi Tampereen Kilpaveljien telinevoimistelijoissa. Seuratoverina oli myös Tatu Asumaniemi, jonka kanssa Ransu muodosti myöhemmin akrobatiaan ja komiikkaan perustuvan Vaari ja Poika -duon. Vaikka luulisi päinvastoin, niin Ransu oli alamies. Ransu hallitsi myös jongleerauksen, steppauksen ja suunsoiton. Kaiken muun ohessa Ransu pelasi myös jääkiekkoa ja nyrkkeili. Vuonna 1960 hän oli perustamassa Tampereen Sisu -urheiluseuraa.

Vuosien varrella töitä tarjosi myös teatteri. Sähkömiehelle, joka hallitsi ääni- ja valotekniikan sekä juontajan, roudarin ja järjestelijän hommat, tarjosi töitä myös Veikko Sinisalon ja Eino Grönin kiertueet. Ransulla oli näppinsä pelissä monessakin paikassa sirkusalalla. Hän oli Sirkus- ja varieteetaiteen ystävät CIVA ry:n puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä, Esiintyvät taiteilijat ry:n kunniajäsen, Tamperee Mini-Sirkuksen opettajana sekä Sorin Sirkuksen ja Nuorisosirkusliiton perustajajäsen.

Kuvassa hän on Prof. Bluffon (Pekka von Cräutlein) halauksessa Tampereen Nalkalan kentällä 2003.

Kommentit:

Suru-uutinen tuli ja kutsu siunaustilaisuuteen.
Olimme Esiintyvät taiteilijat ry:n ja Voimaa ilosta ry:n puolesta siunaustilaisuudessa Tampereen Kalevankankaalla lauantaina 4.12. Tilaisuus oli sykähdyttävän muistoihinjäävä.
Paikalla oli Ransun vaimo Ainon rinnalla heidän tyttärensä ja poikansa. Lähiomaiset ja ystävät sekä Ransun kotiseura Tampereen Sisun hallintoa ja jäsenistöä. Ransun akrobatian taidot olivat kehittyneet seuran riveissä. Hänen valmennuksensa ja tukensa antoivat valmiuksia monille seuran jäsenille, erityisesti nuorille urheilijoille.
Ransun muistot jäivät sydämeeni
Timo Aaltonen
.

1 comment:

Anonymous said...

Suruuutinen tuli ja kutsu siunaustilaisuuteen.
Olimme Esiintyvät taiteilijat ry:n ja Voimaa ilosta ry:n puolesta siunaustilaisuudessa Tampereen Kalevankankaalla lauantaina 4.12.
Tilaisuus oli sykänhdyttävän muistoihinjäävä.
Paikalla oli Ransun vaimo Ainon rinnalla heidän tyttärensä ja poikansa. Lähiomaiset ja ystävät sekä Ransun kotiseura Tampereen Sisun hallintoa ja jäsenistöä. Ransun akrobatian taidot olivat kehittyneet seuran riveissä. Hänen valmiennuksensa ja tukensa antoivat valmiuksia monille seuran jäsenille, erityisesti nuorille urheilijoille.
Ransun muitot jäivät sydämeeni Timo Aaltonen