Thursday 26 January 2012

Monte-Carlon voittajat


Tämän vuoden Monte-Carlon sirkusfestivaalin esiintyjät on pistetty paremmuusjärjestykseen. Tuomaristo myönsi Kultaisen Klovnin kiinalaiselle Cai Yongille / Shanghai akrobaattiryhmälle ja saksalaiselle René Casselyn perheelle.

Cassely esitti norsut ja hevoset. Esityksen aloitti ihastuttava afrikalainen norsu, joka teki oman, yllättävän pitkän soolonumeron maneesin keskellä yksistään ilman näkyvillä olevaa kouluttajaa (kuva ylhäällä). Koko esitys oli loistava ja ansaitsi Kultaisen Klovnin. Ohjelmalehdessä oli maininta, että he toimivat Monacossa yhteistyössä Cirkus Arenan omistavan Berdinon perheen kanssa. Mitähän se tarkoitti? Ainakin Cassely on esiintynyt useasti Arenassa.

Festivaalin englanninkielisellä nettisivulla sanotaan, että toinen voittajista oli Troupe acrobatique du Cirque de Shanghai pour les numéros de Cai Yong et de la bascule. Mitähän se tarkoittaa? Palkittiinko ryhmä vai fantastinen ekvilibristi Cai Yong, joka esiintyi yksin? Voi kun ranskalaiset oppisivat joskus, että koko maailma ei puhukkaan pelkkää ranskaa. Ryhmälle en olisi antanut Kultaista Klovnia. Mielestäni tällaiseen tapahtumaan ei kuulu 26 hengen ryhmää. Eihän mikään sirkus pysty palkkaamaan sellaista joukkoa esiintymään. Kieltämättä he olivat taitavia, mutta tämä numero oli valmistettu vain tätä tilaisuutta varten (kuva alhaalla). Mutta Cai Yong oli aivan mahtava ja ansaitsi palkinnon (kuva alinna).

Hopeiset Klovnit saivat Vladislav Goncharov leijonineen (Ukraina), Les Vorobiev venäläinen keinu (Venäjä) ja Azzario Sisters ekvilibristit (Espanja).

Pronssiklovnin saivat Flying to the stars (Argentiina, Brasilia), Duo Israfilov (Venäjä), Skating Pilar (Ranska), Flying Zuniga (Argentiina, Brasilia), Duo Stipka (Tsekki) ja Troupe Khadgaa (Mongolia).




Kommentit:

Lähipiiri kertoo, että Azzurio tyttöjen esiintymiset festivaaleilla ovat ohitse. Toinen tytöistä kaatui hotellihuoneessaan ja on nyt Nizzan sairaalassa.
Kalle
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Hän sai aivoverenvuodon, joka onneksi ehdittiin huomata ajoissa...
Maria Jernström
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2 comments:

Anonymous said...

Lähipiiri kertoo, että Azzurio tyttöjen esiintymiset festivaaleilla ovat ohitse. Toinen tytöistä kaatui hotellihuoneessaan ja on nyt Niccan sairaalassa.
Kalle

Maria Jernström said...

Hän sai aivoverenvuodon, joka onneksi ehdittiin huomata ajoissa...