Tuesday, 29 November 2011

Sirkus Europa


Vuosina 1976 ja 1977 Sirkus Europan toi maahan Ohjelma-Apu Oy. Janne Hakulinen kertoo ohjelmalehtien kannessa, että Länsi-Saksalainen sirkus on edelliskerran vieraillut Suomessa 30 vuotta aiemmin. Toisaalla ohjelmalehdessä puhutaan myös ruotsalais-saksalaisesta sirkuksesta. Tosiasiassahan sirkuksen kalusto saatiin Ruotsista Cirkus Schreiberilta, joka oli edellisvuonna vieraillut Suomessa.

Sirkus Europan johtaja Alfred Scholl polveutui vanhasta sirkussuvusta. Hänen isänsä Karl Wilhelm Scholl oli trapetsitaiteilija. Alfred itse esiintyi akrobaattina jo neljävuotiaana Berliinissä.

Ei liene yllätys, että jälleen ohjelmistossa 1976 suurimman työn tekee Felix Quaiserin perhe. Vuoden 1977 kiertueella mukana oli suomalaisille tuttu taikurimestari Spinoza ja Atomipuristin (yläkuvassa). Johnny May norsuineen oli mukana molempina vuosina. Mainospäällikkönä hääri suomenkielentaitoinen Spinozan tytär Ulla Rønde Steckel.

Valokuvia en tästäkään sirkuksesta ottanut, koska liikuin kaitafilmikameran kanssa. Filmin taso on julmetun heikko, mutta katselkaa. Koska nuo videoklipit ilmeisesti hidastavat tämän sivun aukeamista, niin halutessanne voitte katsella filmin täällä http://youtu.be/Zc3aAShj77Q

No comments:

Post a Comment