Friday 4 November 2011

The Buldig Brothers


Aivan! Jonglööriduo The Buldig Brothers tulee ensi vuonna Sirkus Finlandiaan suoraan maailman huipulta eli Tampereelta. Pasi Nousiainen ja Eero Auvinen esiintyivät pikkupoikina yhdessä jo 80–90-lukujen taitteessa. Lähes kaikkea sirkustaiteessa on tehty mukaanlukien ohjaamista ja valaistusta. Pääpaino on ollut nykysirkuksessa. Nyt hypätään yhdeksi kaudeksi klassisen sirkuksen puolelle. Takaan, että yleisöllä tulee olemaan hauskaa.

Pojat pitävät edelleen hallussaan Guinnessin maailmanennätystä vuodelta 1995: maailman pisin jonglööriesitys 12 tuntia. Herroilta käy keilojen lisäksi huulenheitto aivan luonnostaan, mutta luulenpa, että tuon ennätysesityksen lopussa alkoi jo jutut olla vähissä. Nousiainen ja Auvinen perustivat yhdessä Matias Salmenahon kanssa Circus Ruskan vuonna 2003.

Alakuva vuodelta 2004 ja yläkuva on viime kesältä. Sama välinelaatikko ja hattu, joka kiertää. Vain keilojen väri on muuttunut vuosien aikana. No – ehkä myös hiukan iän tuomaa pyöreyttä ja viisauden merkkejä päälaella, mutta homma käy.

web.circusruska.com
www.sirkusfinlandia.fi

No comments: