Wednesday 12 October 2011

Sirkus- ja Varieteetaiteen Ystävät CiVa


Huhtikuussa 1983 perustettiin yhdistys nimeltä Sirkus- ja Varieteetaiteen Ystävät CiVa, jossa alan ammattilaiset, harrastajat, tutkijat, keräilijät ja suuri yleisö yhteisvoimin voivat toimia sirkustaiteen aseman parantamiseksi Suomessa. Tavoitteet liittyivät koko viihdekulttuurin tason ja arvostuksen nostamiseen mm. tutkimuksen, tiedottamisen, koulutuksen ja eri kulttuuritahojen kanssa tapahtuvan yhteistyön avulla.

Yhdistys julkaisi alkuaikoina neljä kertaa vuodessa ilmestyvää jäsenlehteä. Yhdistyksen ensimmäisenä puheenjohtajana toimi taiteilija Onni Gideon Tervonen ja varapuheenjohtajana professori Sven Hirn.

Yhdistystä ei ole vielä haudattu, mutta hiljaiseloa on ollut jo aika pitkään. Aktiivisen alun jälkeen siinä kävi niinkuin muissakin yhdistyksissä nykyään.

Perustajajäsen Markku Aulanko pitää vielä CiVan viimeisiä rippeitä käsissään. Tiedä vaikka jonakin päivänä koittaisi uusi aktiivisempi aika valtakunnalliselle sirkustaiteen yhdistykselle. Kuvassa Markku on Poltinahon kentällä Hämeenlinnassa 2005.

No comments: