Thursday 6 October 2011

Euroopan Sirkusjärjestö



ECA järjestää alueellisen kokouksen Helsingissä 8.10.2011 aiheenaan sirkus Skandinaviassa. Kokouksen isäntänä toimii Sirkus Finlandia.


Eurooppalaiset sirkukset ovat yhdistyneet puolustaakseen ja ajaakseen omia etujaan. ECA European Circus Association perustettiin vuoden 2002 alussa. Tällä hetkellä järjestössä on jäseninä useita kymmeniä sirkuksia. Jäsenmäärä tuntuu pieneltä, kun tiedetään, että useimmissa Euroopan maissa toimii kymmeniä tai satoja sirkuksia. Osasyynä on jäsenten erittäin tiukat laatuvaatimukset. ECA:n jäsenyys on avoin sirkusorganisaatioille ja -tuottajille, jotka järjestävät kiertueensa itse ja omalla riskillään. Sirkus Finlandia on ECA:n jäsen ainoana Suomesta.

Kulttuurierojen särmien hiominen ei ole helppoa. On kuitenkin parempi, että sen tekee asianosaiset itse, eikä Brysselin virkamiehet. Tällä hetkellä ECA:n tärkeimmät tavoitteet on vaikuttaa seuraaviin seikkoihin: sirkustaiteen kulttuurisen merkityksen saaminen yleisesti hyväksytyksi, sirkuseläinten oloja määrittelevien standardien luominen, verotuskäytäntöjen helpottaminen, taitavan työvoiman löytäminen sekä viisumeihin ja työlupiin liittyvien käytäntöjen helpottaminen ja yksinkertaistaminen.

Monacon Prinsessa Stephanie (kuvassa keskellä) on yksi tärkeimmistä ECA:n voimavaroista. Mikrofoni kädessään seisoo puheenjohtaja Urs Pilz. Kuva on vuodelta 2008.

www.europeancircus.info

No comments: