Friday 30 September 2011

Cirkulära Notiser


Posti toi mieluisaa luettavaa. Ruotsin Sirkusakatemian lehti Cirkulära Notiser ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Lehdessä on runsaasti uutisia pohjoismaisista sirkuksista. Joukossa on myös mielenkiintoisia tarinoita vuosien takaa. Lehti on aina runsaasti kuvitettu. Pääpaino on klassisessa sirkuksessa.

Akademien för Cirkuskonstens bevarande i Sverige perustettiin Tukholman Djurgårdenissa sijaitsevassa vanhassa sirkusrakennuksessa 16.3.1973. Kohta siis juhlitaan 40-vuotissynttäreitä.

Sirkusakatemian perustavoitteita on säilyttää sirkus tunnustettuna taidemuotona Ruotsissa, levittää tietoa sirkustaidoista ja edistää kiinnostusta tätä taidemuotoa kohtaan. Akatemia järjestää erilaisia tapahtumia, harrastaa moninaista julkaisutoimintaa ja ylläpitää yhtä Euroopan suurimmista sirkusarkistoista.

Ensimmäisiä Cirkulära Notiser -lehtiä painettiin alussa vain 25 kappaletta. Nykyään painosmäärä on jo lähellä viittäsataa. Tilaushintakin on kohtuullinen: 330 kruunua eli 36 euroa.

Viimeisimmän lehden kantta komistaa Roy Himselin ottama kuva Anton Frankista arabialaisensa kanssa Cirkus Maximumissa. Alhaalla on kuva Sirkusakatemian vierailusta Sirkus Finlandiassa 2006.

http://cirkusakademien.se

No comments: