Thursday 8 September 2011

Callen Rolls-Royce


Rolls-Royce on saanut nimensä herroilta Charles Stewart Rolls ja Sir Frederick Henry Royce. Ensimmäisen autonsa Royce valmisti jo 1904. Nykyään firman taitaa omistaa BMV. Merkin tunnistaa nokalla kumartavasta keijukaisesta nimeltään Spirit of Ecstasy.

Sirkus Finlandian senior-sirkustirehtööri Carl-Gustaf Jernström lippalakkeineen on tuttu näky Roycen ratissa. Auto kulkee sirkuskaravaanin mukana joka kesä Suomea ristiin rastiin.

Kaunottaren oikea nimi on Rolls-Royce 4D Silver Spirit. Se täytti keväällä 30 vuotta. Tätä mallia valmistettiin vuosina 1980–1989 Crewessä, Englannin Cheshiressä. Auton pituus on 525 cm ja leveys 188 cm ja se on rekisteröity vain neljälle.  Moottorin iskutilavuus on 6760 kuutiota ja suurin nettoteho 183 kW. Auto painaa yli kaksi tonnia ja bensaa se ahmii 25–50 litraa satasella. Päästöistä ei kannata kai puhua mitään.

Mukavaa siinä on istua, mutta ahtaisiin parkkitaloihin ei kannata yrittääkään. Tiesitkö muuten, että yli 60 % kaikista valmistetuista Rolls-Royce -autoista on edelleen liikenteessä ja, että Rolls-Royce -auto ei koskaan mene rikki - se vain korkeintaan "keskeyttää etenemisen".

www.rrec.fi
www.rolls-roycemotorcars.com
www.sirkusfinlandia.fi
.

No comments: