Tuesday, 26 July 2011

Lola ja Cecil saivat jälkeläisen

Englantilaisen Ingo Stiebnerin merileijonapariskunta Lola ja Cecil saivat terveen pojan pari päivää sitten Hollannissa. Netissä käydään parhaillaan vilkasta keskustelua mikä sille annetaan nimeksi.

Kuvassa eläinkouluttaja Ingo Stiebner ottaa tango-askeleita Lolan kanssa Sirkus Finlandiassa keväällä 2009. Samalla kiertueella syntyi Lolalle reipas poika, joka sai nimekseen Lappy.

Lola ja Cecil ovat juuriltaan Patagoniasta Etelä-Amerikan mantereen eteläkärjestä, mutta ainakin Lola on syntynyt Skotlannissa. Ne matkustavat sirkuskiertueilla 15 000 litran uima-altaassa. Autossa on videokamerat, joilla Stiebner voi tarkkailla merileijoniaan ympäri vuorokauden. Matkavarustukseen kuuluu myös erillinen 90 000 litran uima-allas, jonka voi pystyttää ulos sirkuksen pysähtyessä useammaksi päiväksi samaan kaupunkiin. Ihmisillä on erheellinen käsitys, että merileijonat eläisivät jatkuvasti vedessä. Johtuu ehkä siitä, että niistä saa mukavampia valokuvia juuri vesileikeissä. Sen sijaan viisivuotias Lola-tyttö ja 19-vuotias herra Cecil nauttivat auringosta ja ottavat aurinkoa monta tuntia päivässä, mikäli mahdollista.

Ruoakseen kouluttajansa mukaan jossain mielessä jopa koiramaiset Lola ja Cecil popsivat 12–15 kiloa silliä päivässä.

Ingo Stieber tuntee lajin jo lapsuudesta, sillä hänen äitinsä oli eläintenhoitaja eläintarhassa ja pääsi hoitamaan merileijonia siinä sivussa. Mies on työskennellyt merileijonien kanssa jo yli 25 vuotta. Hänen veljensä Pat Clarrison esiintyy tänä vuonna Sirkus Finlandiassa Hot Dogs -koiranumerolla.

www.facebook.com/sealionact
www.sirkusfinlandia.fi
www.comedydogs.net
.

No comments:

Post a Comment