Wednesday, 27 July 2011

Andrey Jigalov


Andrey Jigalov on mielestäni yksi parhaimmista klovneista. Häntä on verrattu Charlie Chapliniin ja Buster Keatoniin, sillä hän ei tarvitse suurta meikkiä eikä välineitä roolissaan. Isot vaaleanruskeat housut ja liian tiukka musta pikkutakki korostavat eleitä loistavasti. Hän on luuseri, joka voittaa kaikkien sydämet. Vaikka hän on ilkeä tai ärsyttävä ajoittain, hän pysyy viehättävänä. V-merkistä on tullut hänen tavaramerkkinsä. Varsinkin unkarilaisen Csaba Szegön kanssa esitettävä huilistinumero on loistava.

Andrey Nikolayevich Jigalov syntyi Tšeljabinskissä Neuvostoliiton Uralilla 21.4.1966 ja koulutti itsensä hitsariksi. Muusikon ja näyttelijän lahjat nousivat kuitenkin tavan takaa pinnalle. Niinpä hänen tiensä kulki lopulta Moskovan sirkuskouluun. Myös elokuvaa hän on kokeillut.

Jigalov on kahdesti palkittu Neuvostoliiton parhaana näyttelijänä. Hän on voittanut lukuisia palkintoja sirkusfestivaaleilla. Hän on esiintynyt monissa suurimmissa eurooppalaisissa sirkuksissa.

Kuvassa Jigalov tökkää sormella kolleegaansa David Lariblea Monte-Carlon sirkusfestivaaleilla 2006. Takana oikealla hymyilee Sirkus Finlandian Leena Jurvakainen.

clownalley.blogspot.com/2008/08/andrei-jigalov.html
.

No comments:

Post a Comment