Tuesday, 28 June 2011

Suomalaisen sirkuksen Grand LadyLeena Jurvakainen on vahvasti säilyttänyt pohjoisen kotiseutunsa murteen. Ehkä sieltä pohjoisesta tulee myös ahkeruus ja tunnollisuus. Calle on aina ollut Sirkus Finlandian keulahahmo, mutta luulenpa, että Leena on se, joka on vetänyt Callen maan pinnalle liian lennokkaiden ideoiden kanssa. Sitkeästi Leena on jaksanut uurastaa suomalaisen sirkuksen hyväksi jo 35 vuotta. Ja hoitaa siinä samalla ison perheen.

Eurooppalaisissa sirkuksissa on yleistä, että ne ovat suurien sirkussukujen omistuksessa sukupolvesta toiseen. Usein myös sirkus nimetään omistajien nimen mukaan. Meillä Suomessa on Jernströmien sirkussuku, jonka Sirkus Finlandiassa tänä vuonna tapahtui sukupolvenvaihdos. Tirehtöörin nimi ei paljoa muuttunut, mutta nimen perään voisi nyt laittaa kirjaimet Jr.

Leena ja Calle pyörivät sirkuksen mukana niinkuin ennenkin. Ja unohtavat varmaan monasti, ettei enää tarvitsisi ihan joka asiaan puuttua. Mutta se on luonnollista, kun on koko ikänsä kulkenut sirkuskaravaanissa. Miksi sitä kotoaan muuttaisi pois?

Onneksi olkoon! Leena täyttää tänään ainakin 48 vuotta, jos ei vähän enemmänkin.

Lisätietoja www.sirkusfinlandia.fi
.

1 comment:

  1. Leena on kyllä totisesti oikea rautarouva:) Minäkin luulen että hän on pitänyt ohjat käsissä ja saanut kaiken toimimaan, paljon enemmän kun joku voisi edes kuvitella.

    ReplyDelete